De subsidieregeling Thematische Technology Transfer (TTT) maakt het mogelijk om kennis van onderzoeksorganisaties beter naar de samenleving en markt te brengen. De regeling komt uit de middelen van het Toekomstfonds en voorziet kennis-startups van startkapitaal. De gelden zijn verdeeld over drie consortia van onderzoeksorganisaties en investeerders.
In 2019 hebben Minister Van Engelshoven (OCW) en staatssecretaris Keijzer (EZK) hebben 24 miljoen euro hiervoor uitgetrokken.Hiermee worden investeerders gestimuleerd om geld te steken in start-ups die gebruik willen maken van kennis van onderzoeksorganisaties.
Samen met Equator Research en in opdracht van de vier technische universiteiten (Delft, Eindhoven, Twente en Wageningen) is een consortium met onderzoeksorganisatie TNO en investeerder NBI Investors samengesteld door WE Labs en is een projectplan ontwikkeld voor optimaal (her-)gebruik van materialen en het gebruik van duurzame grondstoffen. Dit consortium voor Circulaire Technology is één van de in totaal drie consortia die ieder 8 miljoen toegekend heeft gekregen.
Voor berichtgeving zie hier.
Minister Van Engelshoven (OCW): “Met deze middelen stimuleren we dat de samenleving de vruchten plukt van de kennis van wetenschappers. De onderzoeksorganisaties gaan de komende zes jaar samenwerken en gaan op zoek naar startups zodat met hun kennis producten en diensten worden ontwikkeld voor slimme, interactieve elektronica in bijvoorbeeld operatiekamers en voor maatschappelijke vraagstukken rond milieu.”
Staatssecretaris Keijzer (EZK): “De TTT-regeling helpt hoogwaardige kennisbedrijven van de grond te krijgen die economisch belang koppelen aan maatschappelijke uitdagingen, zoals oplossingen voor hart- en vaatziektes en een betere omgang met grondstoffen.”
Neem voor meer informatie contact op met Xander Pieterse ( ).